Branje z otrokom je zagotovo neprecenljiva naložba za življenje, saj spodbuja otrokov intelektualni, jezikovni in čustveni razvoj, širi besedni zaklad in vpliva na celotni razvoj, otrok se uči vživljati v knjižne junake in razmišljati skozi oči drugih. Obenem se razvije močna povezanost med otroki in starši. Razlogov, zakaj je branje pomembno, je torej veliko.

Projekt BRALNI PALČEK v Vrtcu Čebelica izvajamo že veliko let. Otroci ob dolgih zimskih večerih berejo skupaj s starši, seveda starosti primerno slikanico, to pa potem predstavijo svojim sovrstnikom v vrtcu na več načinov- v jutranjem krogu, pred spanjem, kot TV zvezda, z risbo, seveda tu domišljija ne pozna meja in prav vsaka skupina ima drugačen način za predstavitev le-te.

Ob zaključku projekta so vzgojitelji in vzgojiteljice pripravili že deveto predstavo za otroke in starše našega vrtca. Predstava Žabica Žana, katere avtorica v celoti  je vzgojiteljica Martina Medle, je v sredo, 19. 4. 2023, kar dvakrat nasmejala obiskovalce Kulturnega centra Primoža Trubarja.

Žabica Žana je neizmerno želela videti reke, jezera, morje, a si je, kljub prijetnim in neprijetnim dogodivščinam po svoji poti, želela vrniti med svoje prijatelje v mlako. Navsezadnje ji je tudi uspelo.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

Foto: Robert Kokol (Foto Asja)

Žaklina Kušljan, vodja projekta Bralni Palček