Tudi v letošnjem šolskem letu smo vrtičkarji izpeljali projekt Bralni palček. Vzgojiteljice smo spodbujale razvoj bralnega razumevanja pri otrocih na različne načine, seveda primerno njihovi starosti.

Otroku pomeni poslušanje branja knjige tudi bližino staršev in skupno opravljanje neke dejavnosti. Te dejavnosti otroku ustvarjajo občutek večje povezanosti in varnosti v družini. Ne le doma, tudi v vrtcu smo z otroki prebirali knjige, poslušali druge otroke pri pripovedovanju, premagovali strah pred nastopanjem, najmlajši pa so opazovali slike v »kartonkah«, usvajali nove besede in še in še… Vsem pa je bil važen isti cilj- približati pisano besedo otrokom.

Zaključek projekta je potekal v Kulturnem centru Primoža Trubarja, v torek, 9. 4. 2024. Vzgojiteljice so se tokrat predstavile s predstavo »Prepir v gozdu« in dvakrat popolnoma napolnile dvorano. Zgodbo je, kot leta do sedaj, napisala vzgojiteljica Martina Medle.

Čudoviti odzivi otrok in staršev so dobra popotnica in motivacija za naprej, zato se že veselimo nadaljevanja projekta naslednje šolsko leto.

Žaklina Kušljan