»Žabe » smo se odpravile na daljši pohod na Gručo. Pohod smo opravili v okviru projekta MALI SONČEK.  V skupini »Žabe« se zavedamo, da se z gibanjem  zaznava in odkriva svoje telo, preizkuša, kaj telo zmore, doživlja veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnostih ter gradi zaupanje vase. Gibanje nam daje  občutek ugodja, varnosti, veselja, skratka dobrega počutja.

Na poti smo opazovali, raziskovali naravo, ki nas obdaja, ter  ugotavljali živalski in rastlinski svet. Pot nas je peljala skozi vas Groblje. Ustavila nas ni niti  glavna cesta, katero smo prečkali z vso previdnostjo. Takoj na začetku vasi smo opazili potok in ugotovili, da se imenuje Lačni potok- v katerem smo lansko šolsko leto hladili naše nogice (Dolenja Stara vas).

Pot nas je pripeljala na Tilnov dom, kjer nas je pričakala topla dobrodošlica z hladno pijačo in sadno malico.

V otroških očeh se je zasvetila iskrica v očeh ob pogledu na igrače, ki nam jih je pripravil Tilen. Sledila je  igra na gugalnicah, peskovniku, nogomet, ter vožnja z avtomobili. Slike povedo vse…

Tilnova teta nas je popeljala v svet živali z vodenim ogledom MINI ŽIVALSKEGA VRTA, kjer smo videli in božali veliko živali (papige, grlice, purani, prašički, zajčki, osel, oslica, pav, poni, lami, konj, kužki, ovce….). Hvala za čudovit ogled.

Žal pa je prišel čas, ko je vsega konec in smo se morali odpraviti nazaj v vrtec.

Seveda pa nas je Tilnova družina  sladko presenetila in sicer s slastnim sladoledom, ki nam je dal energijo za pot nazaj.