To je moja glava,

to je moj obraz.

Vrat in ušesa,

glej to sem jaz!

 

V mesecu novembru smo v skupini Krtki spoznavali sebe, svoje telo in prijatelje okoli sebe. Najprej smo se opazovali v ogledalu, poimenovali dele telesa in spoznali deklamacijo To sem jaz ter bibarijo Klin klin klan. Telovadili smo ob glasbi Od glave do peta in se razgibali z gibalno kocko. Po telovadbi je sledilo sproščanje ob umirjeni glasbi in masaža.  Dele telesa smo poimenovali na lutki in otroškem obrisu telesa. Ugotovili smo, da roke ploskajo, mahajo, božajo… Noge skačejo, hodijo in brcajo. Pogovarjali smo se tudi o higieni in umivanju rok.  Bolj natančno nam je o higiene rok in umivanju zob povedala medicinska sestra ZD NM.

Praznovali smo tudi Tradicionalni slovenski zajtrk z naslovom Kruh za zajtrk – super dan. Otroci so si ogledali pšenico, jo prijemali in raziskovali v razsipnem kotičku. Spoznali smo, da iz pšenice nastane moka, iz moke pa kruh. V posodi smo zmešali moko, vodo in sol ter zamesili slani testo, iz katerega smo naredili žemljice in male hlebčke.

Obiskali so nas tudi gasilci iz PGD Šentjernej in nam pokazali gasilsko opremo in vozilo. Preizkusili smo se tudi v poligonu in z gasilci premagovali ovire.