Mesec november smo pri Želvicah posvetili spodbujanju samostojnosti. Izhajali smo iz zgodbe Čisto sam, katero smo redno prebirali in se pogovarjali ob ilustracijah. V okviru spodbujanja samostojnosti smo se osredotočili na urjenje prstnih spretnosti, pri čemer smo se igrali z didaktičnimi igračami. Posebej zabavno je bilo zapenjanje zadrge in ježkov ter pretikanje vrvic, pri tem pa smo poimenovali tudi posamezne dele oblačil.

V kotičku dom in družina smo se igrali igro vlog, pri kateri smo v pralni stroj, ki smo ga izdelali sami, zložili perilo, ga oprali, obesili in posušili ter tudi zlikali. Posamezne kose oblačil smo poimenovali, jih primerjali po velikosti in jih nalepili na dele telesa, ki so bili narisani na didaktičnem listu.

Gostili smo gasilce in medicinsko sestro, katera je izvedla delavnico o zdravih navadah otrok in pravilnemu umivanju rok. Praznovali smo rojstne dneve, se gibali v telovadnici, spoznavali nove plesne korake in se izražali skozi ustvarjanje. Na papir smo obrisali svoja telesa, jih pobarvali in jih primerjali po velikosti.

November je bil poln raznovrstnih dejavnosti, ki so otroke spodbujale k samostojnosti in razvoju. Pri vseh pa so otroci zelo uživali.