Ni copatka, ni copatka, kam se je izgubil?

V mesecu februarju je bila v skupini Krtki prav posebna gostja, lutka muca Copatarica. Nekega dne je potrkala na vrata in pogledala, če imajo vsi otroci obute copatke. Otroke je pozdravila in jim prebrala pravljico. Otroci so pravljico z zanimanje poslušali in na koncu zapeli pesmico Kje je copatek? Muca je otroke spodbudila, da sezujejo svoje copate in jih pospravijo na svojo poličko. Vsebino pravljice smo cel mesec prebirali in jo obnavljali s pomočjo slik in kamišibaja. Muca je za otroke pripravila različne dejavnosti. Otroci so iskali pare copat, razvrščali copate po barvi, “šivali” gumbe in ustvarili muckin dom. Preko poligona so se otroci razgibali in premagovali ovire, da so prišli do Muce Copatarice. Otroci so likovno ustvarjali, muckino obleko so okrasili s kosi blaga, izdelali copatke in naredili male muce iz kartona in vate. Zaplesali smo tudi ples Črni muc in ga na koncu prebudili.

Spoznali smo tudi kako je Muca Copatarica šivala s pomočjo šivilje Snežke. Šivilja je otrokom prestavila opremo, ki jo potrebuje za šivanje. Otroci so si jo pozorno ogledali. S šivalnim strojem je otrokom zašila par copatk, katere so si otroci ogledali in nekateri tudi poskusili obuti.

Na začetku  meseca smo se Krtki spremenili v pikapolonice, zmaje, morske pse in princese s plesom in rajanjem smo poskusili pregnati zimo. Delo smo dobro opravili, saj nas zunaj že razveseljujejo pomladni znanilci.