V vrtcu se vedno kaj dogaja in tudi poleti ni nič drugače. Pri Mravljicah vlada zabavno, sproščeno in ustvarjalno vzdušje. Vsebine so nekoliko bolj počitniške, vseeno pa poskrbimo, da imajo otroci v vrtcu spodbudno učno okolje z veliko raznovrstnimi igralnimi kotički, s pomočjo katerih razvijajo svoje potenciale in domišljijo, krepijo radovednost ter raziskovalnega duha.

Lepo vreme smo izkoristili za igro na prostem in za druženje s sovrstniki in starejšimi otroki. Veliko smo se igrali na terasi, kjer smo vozili poganjalce, se spuščali po toboganu, tudi malicali smo kar zunaj.

Hodili smo na sprehode, kjer smo opazovali živali in travniško rastlinje. Ker pa postajamo že veliki, bomo vozičke kmalu pospravili v kot in poprijeli za »bibo«, zato že sedaj pridno vadimo samostojno držanje »bibe«.

Igrali smo se na igrišču, kjer smo preizkušali različna igrala. Prvič smo se igrali na peskovniku in bilo je res zabavno. Ugotovili smo, da mivka nima dobrega okusa, lahko pa jo presipavamo, sejemo, delamo odtise in figure.

Čas, ki smo ga preživeli notri, smo izkoristili za gibalne aktivnosti v telovadnici. Igrali smo se z različno velikimi žogami, baloni in obroči ter izvajali gibalne poligone, včasih pa le prosto tekali in lovili milne mehurčke.

Veliko smo prepevali in plesali, spoznali in preizkušali smo male ritmične instrumente.

Pri likovnih dejavnostih smo se seznanjali z uporabo lepila in izdelali poletno dekoracijo igralnice.

Poletja si brez igre z vodo ne znamo predstavljati. Zato komaj čakamo na lepše vreme za pravo vodno zabavo.

 

no images were found