Vsako leto smo do sedaj tretji petek v mesecu novembru obeležili dan slovenske hrane. Ta projekt poteka po celi Sloveniji. Z letošnjim letom bomo po novem obeleževali vsak tretji teden v novembru TEDEN SLOVENSKE HRANE, v petek pa bomo izvedli TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, letos 15.11.2024.

V sklopu tega projekta smo pri Sončkih teden pričeli s pripravo jabolčnega čipsa. Jabolka, ki so nam ostala pri malici, sva vzgojiteljici narezali, otroci so jih s čistimi rokami naložili na sušilne pladnje. Veselimo se petka, ko si  bomo to zdravo sladico postregli postregli pri zajtrku.

Rožletova babica, ga, Marinka Pavlič nam je v torek, 12.11. prijazno priskočila na pomoč pri pripravi testa za medenjake. Obiskala nas je v vrtcu, nam pokazala, kako se zamesi testo, mi pa smo oblikovali kroglice, nanje dali jedrca orehov, jih pomazali z razžvrkljanim jajcem  in jih pripravili v pekače za peko. Naši prijazni kuharici ga. Majda in ga, Marjana so nam jih spekle v pečici, v kuhinji našega vrtca.

Na pomoč so nam priskočili tudi še Filipova babica ga. Barbara in dedek g. Janez,  Miina (D.)babica ga. Stanka. Skupaj smo pripravili slastne medenjake za posladek po kosilu.

Tako smo v sklopu  TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA- TEDEN SLOVENSKE HRANE, izdelali medenjake iz lokalno pridelanega medu in orehov.

VSEM NAJLEPŠA HVALA ZA SODELOVANJE IN POMOČ. Imeli smo se zelo lepo. Se veselimo nadaljnjih srečanj z vami v naši igralnici – babic in dedkov, ki se nam bodo pridružili v prihodnjih dneh.

P.S.: Hvala za presenečenja…

Otroci skupine Sončki z Darjo in Katarino