Letošnji dvodnevni tabor vrtca Čebelica je bil za 77 otrok, ki bodo jeseni vstopili v prvi razred, nepozabna pustolovščina. Kmetija Zevnik na Čatežu je bila idealno prizorišče za to edinstveno doživetje, ki je združevalo učenje, igro in raziskovanje narave.

 

Cilj tabora je bil, da otroci spoznajo konjeniške dejavnosti in se preizkusijo v pohodih. Otroci so bili razdeljeni v štiri skupine, vsaka pa je imela priložnost raziskovati različne vidike kmetije in okolice. Nekateri so se povzpeli na Sv. Vid, kjer so občudovali čudovit razgled na sotočje reke Krke in Save. Drugi so obiskali brežiški grad in vodovodni stolp, kjer so spoznali zgodovinske znamenitosti in se učili o preteklosti tega območja. Tretja skupina je raziskovala gozdove okoli kmetije, kjer so izvajali različne naravoslovne dejavnosti in se naučili več o rastlinah in živalih, ki živijo v tem čudovitem okolju.

 

Kmetija Zevnik je ponujala bogato okolje za raziskovanje travnikov, gozdov in urbanega okolja. Osrednji del tabora je bilo spoznavanje konjeniških dejavnosti. Otroci so se seznanili z opremo za konja in jezdeca, sodelovali v igrah na to temo ter se naučili, kako pripraviti konja za ježo. Krtačili so konje, jih sedlali in se preizkusili v jahanju. Ta izkušnja je bila za mnoge otroke prvi stik s konji, kar je prineslo veliko veselja in navdušenja.

 

Vzgojiteljice vrtca Čebelica so poskrbele, da je bilo otrokom ves čas zabavno in zanimivo. Pripravile so lov za skritim zakladom, ki so ga otroci iskali z nočnimi lučkami, ko je padel mrak. Iskanje zaklada je bilo polno vznemirjenja in otroci so se ga lotili z velikim entuziazmom.

 

Tabor na kmetiji Zevnik je bil prava pustolovščina. Otroci so se učili novih veščin, se povezovali z naravo in drug z drugim, ob tem pa niso pogrešali staršev. Vzgojiteljice so ustvarile prijetno in varno okolje, kjer so se otroci počutili sproščeno in sprejeto.

 

Ta dvodnevni tabor bo otrokom še dolgo ostal v spominu kot čas, ko so se prvič soočili z izzivi jahanja, raziskovali naravo in se učili skozi igro. Kmetija Zevnik je še enkrat dokazala, da je idealen kraj za tovrstne dejavnosti, in vsi udeleženci so se vrnili domov polni novih izkušenj in lepih spominov.

 

Otroci in vzgojiteljice se iz srca zahvaljujemo podjetjem, ki so nam pomagali z donacijami. Velika hvala podjetju L- tek d.o.o., Podgorje d.o.o., Trac d.o.o., Iskra Pio d.o.o., Za otroke d. o.o., Rosenberg klima d.o.o.,  Lero Lešnjak d.o.o., Krka d.o.o., Tem Čatež d.o.o., Generali d.d., Karlovček d.o.o. in staršem, ki so prispevali darila za skriti zaklad.

 

Nekaj otroških vtisov iz tabora…

 1. – všeč mi je bilo ko smo iskali zaklad skriti, pa da sem jahal konja Kralja.
 2. – meni je bilo pa všeč ko sem konja krtačila s krtačo, tabelga konja, Lepotico. Pa da sem se igrala na igralih pa še jahala sem konja.
 3. – jaz sem najbolj vesela, da smo šli na tabor, pa da smo jedli juho, pa še mlince, pa še makarone, pa še zvezdično juho, pa skriti zaklad in so bili namigi in še kozica je mirkala zaklad. Pol smo pa zaprli učke pa je Urška naredila zapestnice za otroke. Take svetleče.

Všeč mi je bilo:

 • Ko sem sama konja držala, pa ko sem ga sama usmerjala, pa ko smo vaje delali na njemu,
 • ko smo punce spale skupaj,
 • ko smo risanko gledali,
 • ko smo šli do cerkvice in čez most.

I.

Všeč mi je bilo:

 • Ko smo konje jahali,
 • ko smo po skalah lezli v hrib,
 • ko smo pozvonili pri cerkvi,
 • ko smo gledali skozi daljnogled,
 • ko smo hodili po mostu,
 • ko je konj hodil po sprehajalnici,
 • konji so mi bili zelo všeč.

 

M.-všeč mi je bilo, da smo konje jahal in pucal, pa igrala, pa da smo tam spal. Men je bilo vse všeč. Še posebej un majhen kuži Matej.

J.- najbolj so mi bili všeč konji, pa ko smo ga krtačl, pa jahal, pa ko smo iskali skriti zaklad, pa ko smo šli spat. Naslednji dan smo šli na Čatež na sladoled, velik je bil, nutelinega sem izbral. Vse mi je bilo všeč.

 

ZAPISALE: vzgojiteljice otrok vrtca Čebelica