Cicihribci tretjič

 

V četrtek, 9.5.2024 smo se podali na 3. pohod v okviru programa Cicihribci. Na tem mestu naj omenimo, da je 1. pohod potekal po šentjernejskem polju, udeležilo se ga je nekaj čez 50 pohodnikov. 2. pohod smo izvedli po okolici Kartuzije Pletarje (Apnenik, Vratno), čez 40 pohodnikov.

Ob 16.30. uri se nas je nekaj več kot 25 malih in velikih pohodnikov zbralo na parkirišču pri spomeniku na Javorovici, od kjer smo odšli po označeni planinski poti proti Špilerjevi špici. Ob poti smo opazovali naravo in njene čudovite stvaritve, travnike s pisanimi cvetlicami, v gozdu drevesa fantazijskih oblik, po poti različno kamenje ter različne vrste žuželk, hitečih kdo ve kam. Spremljalo nas je ptičje petje in veter s svojimi vragolijami. Ob pomoči staršev smo vse našteto uporabili za vzpodbudo in motivacijo pri premagovanju poti. Z mislijo, da je pomembna pot in ne cilj, smo skoraj vsi prišli na vrh. Tudi dobrote iz nahrbtnikov so se izkazale za zelo dobrodošle sopotnike že na štartu, po poti, na vrhu in tudi na povratku. Po ¨glavni¨ malici na vrhu in ustvarjanju spominov (beri fotografiranju), smo se ob spremljanju prekrasnih razgledov po Gorjancih, šentjernejskem polju in Krakovskem gozdu, vrnili na izhodišče. Po nasmejanih obrazih in dobri volji udeležencev na cilju lahko rečemo, da je pohod uspel in da je namen programa Cicihribci, ki zajema aktivno preživljanje časa otrok s starši, bivanje otrok na prostem, spoznavanje prostora, v katerem otroci živijo, skrb za dobro počutje, skrb za okolje, medgeneracijsko povezovanje, dosežen.

Ker je bila udeležba na vseh treh pohodih kar številčna in po pogovorih in odmevih s starši po pohodih, sva s Tjašo sklenila, da s programom Cicihribci nadaljujemo v jeseni v novem šolskem letu.

Do naslednjega snidenja vam želiva varne korake.

Tjaša in Mitja