V petek nas je obiskal policist. Predstavil nam je svojo opremo in pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Ogledali smo si tudi njegovo vozilo in prepoznali številko 113, ki jo uporabimo, kadar smo v težavah.

Otroci so si na glavo nadeli čelado, ki je bila precej težka. Policist je razložil, da jo uporablja v nevarnih situacijah. Pokazal nam je še neprebojni jopič ter lisice. Podaril nam je kresničke, ki so se jih otroci zelo razveselili.

Skupaj smo odšli na sprehod. V policistovi družbi smo se počutili varno. Ponovili smo pravila, ki jih že poznamo. Cesto prečkamo na prehodu za pešce, vedno se prepričamo o varnosti. Pogledamo levo, desno, še enkrat levo, še poslušamo, dvignemo roke, da smo bolj vidni ter gremo čez cesto. Poznamo že znak, ki nam pove, kje gremo lahko čez cesto. Policist nam je še rekel, da ne smemo biti preglasni, ker drugače ne slišimo, kaj se dogaja v prometu.

V času sprehoda je policist dobil obvestilo o vlomu v hišo. Mislili smo, da bo moral oditi, vendar so bili za akcijo verjetno zadolženi drugi kolegi. Pospremil nas je do vrtca in se nato poslovil.

V naslednjih dneh se je med igro otrok opazilo veliko policijskih vlog. Na sprehodih bomo pravila, ki so pomembna za varno udeležbo v prometu, večkrat ponavljali, da jih bomo poznali in uporabljali tako otroci kot odrasli.