Gugajo se pesmice – območna revija predšolskih in otroških pevskih zborov, 1. del, Kulturni center Primoža Trubarja Šentjernej

Revija je potekala 14.maja 2024 ob 17h.  Strokovni spremljevalec nastopov zborov je bila ga. Barbara Lotrič. Predstavili smo se kot skupina Sovice, z vzgojiteljicama skupine Katarino (zborovodkinjo, korepetitorko) in Tatjano Mohorič. Na pomoč pa nam je priskočila v spremstvu še vzgojiteljica Ladka Simončič.

Otroci bodo jeseni prestopili šolski prag. Skupaj smo se dogovorili za nastop in sodelovanje na reviji, saj so otroci izrazili željo po nastopanju.  Nastop naše skupine je bil prvi. Ob klavirju smo zapeli ljudsko Sinička,  nato pesem skladatelja Tadeja Vasleta Če bi se svet nazaj vrtel. Ob zadnji pesmi  , Tam sem jaz doma, Stanke in Borisa Kovačiča, nas je spremljal z diatonično harmoniko g. Tomaž Lešnjak. Je tudi očka naše deklice v Maše.  Premagali smo tremo, otroci so bili na odru sproščeni, naravni in živahni in pridobili so novo pozitivno izkušnjo. Kaj pa so imeli danes za pripomniti otroci takoj po nastopu: “Danes je bil najboljši dan!”

Bravo otroci, bravo starši za podporo vsem:  najprej otrokom in vzgojiteljicam. Hvala vsem za krasen dan.

 

Katarina PETRINČIČ, zborovodkinja