Gibanje je ključnega pomena za zdrav razvoj najmlajših otrok, saj pozitivno vpliva na njihove motorične, kognitivne in socialne sposobnosti. V skupini Konjički se zavedamo, kako pomembno je, da otroci že od malih nog razvijajo ljubezen do gibanja, zato vsakodnevno poskrbimo za raznovrstne gibalne aktivnosti.

 

Razvoj motoričnih spretnosti

Redno gibanje pomaga otrokom razvijati grobe in fine motorične spretnosti. Skozi igro in različne dejavnosti, kot so plezanje, plazenje, valjanje in tekanje, otroci izboljšujejo ravnotežje, koordinacijo in moč. Pri tem spoznavajo svoje telo, ter se učijo obvladovati svoje gibe, kar jim daje občutek samozavesti in neodvisnosti.

 

Povezava med gibanjem in učenjem

Gibanje ni pomembno le za fizični razvoj, ampak tudi za kognitivni razvoj otrok. Raziskave kažejo, da otroci, ki se veliko gibajo, lažje razvijajo tudi druge sposobnosti, kot so koncentracija, spomin in reševanje problemov. V skupini Konjički se trudimo, da skozi različne gibalne igre spodbudimo tudi domišljijo in ustvarjalnost otrok, kar prispeva k njihovemu celostnemu razvoju.

 

Socialni vidik gibanja

Skupinske igre, športne aktivnosti in ples niso samo priložnost za gibanje, ampak tudi za druženje. Skozi igro se otroci učijo sodelovanja, timskega dela, spoštovanja pravil in vzajemne pomoči. V skupini Konjički se otroci dnevno srečujejo z dejavnostmi, kjer spoznavajo, kako pomembno je sodelovati s prijatelji in upoštevati druge.

 

Gibanje kot del vsakdana

V naši skupini vsak dan vključujemo raznolike oblike gibanja, ki so prilagojene starosti in sposobnostim najmlajših otrok. Z igrami na prostem, gibalnimi delavnicami, plesom, ter z raziskovanjem narave ustvarjamo okolje, kjer se otroci gibajo z veseljem in sproščeno. Verjamemo, da je s pomočjo gibanja otrokom omogočen zdrav in uravnotežen razvoj, ki jim bo koristil vse življenje.