Evropski teden mobilnosti, ki smo ga letos obeleževali od 16 – 22. 9. 2021 je zaživel tudi v  našem vrtcu.

V oddelku »Baloni« so bile dejavnosti otrok osredotočene predvsem na vozila, spoznavanje prometnih znakov, pogovor o onesnaževanju okolja in veliko veliko lastne gibalne aktivnosti z kolesi, skiroji in poganjalci.

Preko igre »prometni spomin« smo utrjevali znanje o prometnih znakih, preko avtomobilčkov, traktorji, vlakov, cest in železnic smo se učili lepega vedenja na cesti, sprehodi so bili povsem prometno obarvani, otroke pa je najbolj pritegnil poligon, ki smo ga pripravili na vrtčevskem parkirišču. Tam smo imeli čisto pravo »cesto« s križiščem in semaforji, prometnimi znaki, ki so kazali na nevarnosti, znaki, ki so označevali parkirišče, prehode za pešče in napačne smeri vožnje. Otroci so poligon hitro osvojili in v vožnji neizmerno uživali.

Hvala tudi staršem, ki so sodelovali in podprli odločitve skupine, vestno v vrtec pripeljali kolesa, skiroje in poganjalce. Otroci so s ponosom pripovedovali o svojih dogodivščinah, ki smo jih izvajali preko tedna, nekaj vtisov pa si lahko ogledate tudi v galeriji.

 

BaLonI