Vrtec Čebelica Šentjernej

Mesec februar je bil resnično raznolik glede vremenskih razmer, kar je povzročilo pestro dogajanje pri nas. Vreme nam je bilo izjemno naklonjeno, zato smo se z veseljem odpravili na raziskovanje okolice vrtca. Preživljali smo čas na svežem zraku na različnih lokacijah, med drugim na sejemskem prostoru, atletskem stadionu in velikem parkirišču v obrtni coni.

Posebno doživetje je bil zimski pohod v okviru projekta MALI SONČEK, ki nas je vodil do slikovitega Lačnega potoka v Dolenji Stari vasi. Med pustom smo se veselo prelevili v različne like ter se ob tem zabavali.

Poleg tega smo skrbeli tudi za svoje zdravje. Obiskala nas je zobna asistentka s svojim simpatičnim pomočnikom Dinom, ki sta nam na poučen in zabaven način posredovala koristne informacije o ustni higieni.

Ustvarjalnost je dobila svoj prostor v našem vsakdanu, saj smo se preizkušali v ustvarjanju glasbe z različnimi tolkali, kot so palčke, ropotulje, bobni, tamburini, cajoni in še marsikaj. Poleg tega smo se podali v svet lutk, kjer smo ustvarili svojo lutkovno predstavo po priljubljeni zgodbi PIKA PIKAPOLONICA.

Zimski počitniški čas smo izkoristili za druženje z otroki iz skupine Konjički. Skupaj smo se podali na obisk kmetije v Šmalčji vasi, kjer smo se spoznavali z življenjem na kmetiji in uživali v naravi.