Pravljica z naslovom DRUŠČINA PRIJATELJEV je nastala po predlogah risb, ki so jih otroci poustvarili po različnih zgodbah knjig, katere so si sami izbrali za projekt Bralnega palčka.

Te knjige so: Mišek Tip pri babici in dedku; Tudi pošasti pospravljajo; Polž na potepu na kitovem repu; Bobek in barčica; Franček zbeži od doma; Srečni ježek; Radovedni vrabček; Koko in velika skrivnost; Zverjašček; Ovčka, ki je prišla na večerjo; Levček Liam in mamin rojstni dan, Črni strah; Mišek Tip med božičnimi prazniki; Ko pride zima; Zeleni dežnik; Jaz sem jaz; Franček in novi učitelj; Ljubezni dovolj za dva.

Nastalim risbam so otroci popolnoma predrugačili besedilo. V povsem novi preobleki je tako pred vami na novo nastala »knjiga«, ki je avtorsko delo otrok iz skupine Žabe s Sonjo in Andrejo.

ZGODBO SI PREBERITE V PDF OBLIKI NA SPODNJEM LINKU:

druscina prijateljev

Pravljica je most med otrokom in odraslim. Most med svetom realnosti, v katerem živimo odrasli in svetom domišljije, v katerem živi otrok. Pravljice nam pomagajo ustvariti dialog med odraslim in otrokom. Povezujejo vse vidike otrokove osebnosti, spodbujajo domišljijo, aktivirajo čutila in možgane, samozaupanje, razvijajo intelekt in sploh vsestranski razvoj. Pravljice so prava bogata in neizčrpana zakladnica ljudske iznajdljivosti in duhovitosti človeške stvaritve ter so zaradi tega že same po sebi najčistejša poezija. Nikoli ne zastarijo, in so vedno nove, sveže in mlade.

V vrtcu strokovni delavci uresničujemo predpisani kurikulum in pripovedovanje pravljic postane didaktična metoda. Zelo pomembno je, da spoznamo, kako otroci doživljajo pravljico, kaj pravljica sploh je in kakšen vpliv ima na nadaljnje otrokovo življenje. Pomembno je, da je pravljica vir, skupek veselja in zadovoljstva.