1. NOVEMBER; SVETOVNI DAN STRPNOSTI

V skupini Žabe smo ga obeležili z zgodbico in razstavo likovnih del na temo strpnost. Temi smo posvetili cel mesec časa in tudi v prihodnje se bomo trudili spodbujati strpnost med odnosi. Priključili smo se tudi projektu Izobraževalnega centra Eksena  v človekoljubnem nepridobitnem projektu z naslovom; MEDNARODNI DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO 2022/2023, s temo projekta LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE.

Namen projekta je  ozaveščanje  otrok o  različnih  oblikah  nestrpnosti  ter spodbujanje strpnosti, medsebojnega spoštovanja, prijateljstva in sodelovanja.

Z otroki smo ugotovili, da je strpnost pomembna za odnose, da lahko sodelujemo, se igramo, ustvarjamo, se imamo radi, … Izvedli smo več dejavnosti in skozi igro spoznavali bistvo, pomen in namen teme. Naključno smo žrebali prijatelje in jim tako namenili lepe besede. Nekaj primerov: »RADA TE IMAM.«  » BI SE IGRAL Z MANO?« « BI Z MANO GLEDAL KNJIGICO?« »POVABIM TE K MENI NA KMETIJO.« »BI Z MANO SKUPAJ RISAL?« »TI SI MOJ NAJBOLJŠI PRIJATELJ.« « BI ŠLI SKUPAJ V ŽIVALSKI VRT?« »TVOJ PRIJATELJ BI BIL RAD.« »ZA VEDNO BOŠ BIL MOJ PRIJATELJ.« »RADA TE IMAM.« »RAD TE IMAM, BI SE IGRALA Z MANO?« »A SE BOŠ Z MANO IGRAL?« »OBJEL BI TE.« »BI PRIŠEL NA MOJ ROJSTNI DAN.« »VŠEČ MI JE TVOJA MAJICA.« »BI ŠLA POLETI SKUPAJ NA SLADOLED?« »PRIDI K MENI NA OBISK.« »BODI VEDNO MOJ PRIJATELJ.« »BI SE Z MANO NA IGRIŠČU IGRAL?« »BI BIL ZMERAJ MOJ PRIJATELJ?« »BODI VESEL.« »VABIM TE NA ROSJTNI DAN.«

Likovno smo poustvarili občutke in misli. Skupinsko pa smo z zapisi in ilustracijami ustvarili zgodbico z naslovom Lepa beseda lep srček najde (VEČ SI OGLEJTE V GALERIJI SLIK, ZGODBICO PA PREBERITE NA SPODNJEM LINKU).

zgodba lepa beseda lep srcek najde