Dež, dež, dež … potem nenadoma sonce. Veliko sonca. V skupini Kozlički verjamemo, da smo ga priklicali prav mi s plesom, ki je poklon in zahvala soncu in vsej naravi ter z indijansko pesmijo, ki prežene dež. Otroci z vzgojiteljcami smo sonca zelo veseli, saj sedaj lahko končno izvajamo številne dejavnosti na prostem, ki smo jih prestavljali ves čas, ko je deževalo.

Najprej smo spoznali, kaj sonce sploh je in kakšno je s pomočjo zgodbe O hiši, ki je želela imeti svoje sonce. Nastale so čudovite risbe hiš in sonc, ki so jih otroci izdelali v tehniki flomaster in kreda ter jih razstavili v zgornji galeriji vrtca. Pogovarjali smo se, zakaj je sonce koristno in zakaj ga imamo radi. Opazovali smo lastno senco, senco dreves in stvari. Spremljali, kako se senca skozi dan spreminja in izdelali svojo sončno uro. Igrali smo se s senčnimi lutkami in ugibali, kateri živali pripada posamezna senca.

Spoznali smo tudi, da premočno sonce škoduje in kako se pred njim zaščitimo. Zaščitna sredstva, kot so slamniki, pisane rute, sončna očala in zaščitna krema so sedaj naši stalni spremljevalci na igrišču in hkrati zabavni rekviziti za igro. V veliki torbi za na plažo nas spremljajo na igrišče, kjer v senco pod drevesom pogrnemo odejo, sedemo na leseni vlak in se odpeljamo na morje. Juhej! Za osvežitev in vnos dodatne tekočine si privoščimo še hladen in pisano okrašen sadni napitek. Ker je poletna turistična sezona na našem igrišču v polnem razmahu, načrtujemo tudi postavitev novih počitniških kapacitet – pisanih šotorov iz blaga in bazena.

Otroci in vzgojiteljice skupine Kozlički vas lepo pozdravljamo in vam želimo lepo preživete poletne počitnice!