V torek, 6. avgusta so nas v vrtcu prijetno presenetili šentjernejski skavti. Na začetku so nam predstavili skavtsko uniformo ter pomen znakov, ki jih nosijo na skavtskih rutkah. Pravi skavti se trudijo vsak dan narediti vsaj eno dobro delo. Povabili so nas na sprehod in naša zgodba se je pričela odvijati…

Reševanje didaktičnega lista in pozorno opazovanje okolice v Šentjerneju nam je pomagalo najti znake, ki so nas pripeljali na obrobje gozda, kjer nas je pričakal Gozdni mož. On pozna skrivnosti gozda in zdravilnih zelišč, vendar je za pomoč skavtinji Veroniki potreboval tudi pomoč naših otrok. Otroci so izkazali svoje spretnosti pri plezanju skozi velikansko pajkovo mrežo, ugibali, kaj se skriva v čutni škatli, se učili hitrega reagiranja ter se skušali čim bolje zapomniti, kaj se skriva za šotorko. Gozdni mož je bil zelo zadovoljen s pomočjo otrok in tako smo skupaj pripravili zeliščno zdravilo za Veroniko, da je ozdravela.

Preko zanimive zgodbe so nam skavti predstavili svoje dejavnosti, ki so otrokom pomagale pri razvijanju njihove pozornosti, pomnjenja, gibljivosti ter odkrivati pozitiven čut za naravo.

Vsi smo se tudi zelo razveselili prenovljenega igrala, ki so ga skavti te dni na našem igrišču na novo prebarvali z mavričnimi barvami. Otroci si želijo, da nas prijazni skavti kmalu spet obiščejo.

Zapisali vzgojiteljici Urška Rožman ter Jožica Zupančič.