Spet leto je naokoli in težko smo Baloni dočakali naš PUSTNI PRAZNIK.

 

Že dlje časa smo se  pri Balonih pripravljali na prihod pusta v našo igralnico, saj je to pravi praznik za otroke iz oddelka Baloni.

Da je bilo vse še toliko bolj pravljično, smešno in domišljijsko smo igralnico že prej spremenili v pravljično Deželo Balalaj. Naučili smo se nekaj balalajskih pesmi, se naučili njihovega jezika, se tako pozdravljali in pogovarjali. Za dobro pripravo in težko pričakovanje pusta smo tudi že kakšen dan prej  v pravljični deželi obiskali slaščičarno, da smo preverili, če sploh še znamo jesti krofe….

Spoznali smo kakšna je ta pravljična dežela, kaj za vstop v deželo Balalaj potrebujemo, potem smo še ugotovili, da v njej živijo palčki (še posebno nam je bil všeč Bralni palček, ki nas je obiskal skoraj vsak dan) in pa tudi velikani! O velikanu smo si izmišljali zgodbe in preko različnih dejavnosti izdelali Velikana Balalana, ki je bil pravzaprav dedek Bralnega Palčka in obenem naša maskota za pustni torek – kajti v deželi Balalaj je lahko vsak torek  – pustni torek.

Deželo Balalaj tako s pustnim torkom počasi zapuščamo. Za dober konec smo se za pusta res res dobro zabavali, plesali, rajali, peli, na ogled postavili svoje maske, se sprehodili po Šentjerneju, dobili nekaj dobrot in zvabili nemalo nasmeškov na obraze ljudi in otrok. Več norčij naše skupine pa si lahko ogledate v zanimivi in pestri galeriji….

.