V mesecu maju smo v skupini Želvice spoznavali različne poklice in se pogovarjali o tem, kaj bodo postali otroci, ko bodo veliki. Obiskali smo trgovino Obutev Stil, kjer smo spoznali poklic prodajalke. Zelo zanimivo je bilo tudi na obisku pri ribiču Tonetu. Ta nam je pokazal svojo ribiško opremo in nam demonstriral, kako ribari. Tudi sami smo se preizkusili v lovljenju rib in bilo nam je zelo všeč. Na temo poklicev smo se igrali v različnih kotičkih. Spremenili smo se v kuharje, gasilce, zidarje, trgovce in frizerje. V  telovadnici vrtca smo postavili poligon, na katerem smo kot gasilci premagovali različne ovire in gasili požar. V sklopu gibalnih dejavnosti smo se naučili tudi novo gibalno igro “Ribič gre na lov”.

Kaj bomo, ko bomo veliki, smo ponazorili z likovnimi izdelki v različnih likovnih tehnikah (lepljenje, barvanje, odtiskovanje, risanje). Naučili smo se novo pesem o dimnikarju in prepevali že znane pesmi, ki smo jih spremljali tudi z malimi ritmičnimi instrumenti. Prepevali, rajali in veselili smo se tudi ob praznovanju rojstnih dni.

Lepe dneve smo izkoristili za gibanje na svežem zraku. Sprehajali smo se po bližnji okolici vrtca, se igrali na igrišču in vozili s poganjalci, tricikli ter skiroji. Odpravili smo se tudi na pohod do vasi Roje. Na poti smo se ustavili na travniku, ki smo ga z zanimanjem opazovali in raziskovali.

Za nami je mesec pestrega dogajanja. Zelo smo uživali ob spoznavanju različnih poklicev in njihovega dela. Z veseljem smo se preizkusili v različnih vlogah in si že izbrali najljubše poklice.